láhev modré krve

láhev modré krve

Anotace: můžeme jít ulicemi podél pobřeží a domů se vrátit až za svitu pouličních lamp.

Sbírka: století pod hladinou

na ciferníku z diamantů

stály oba a jeden druhého k tangu bál se zvát

oslepující lesk jejich očí tříštil čas a střepy řezaly je do rukou

na staletém pařezu

meditujíce oba vznášely se v podivném transu

zarůstaly hložím a pomalu neslyšně zapouštěly kořeny do lesního mechu

na vrcholku některého ze světů

tam kde vlas se sněhem splýval v jedno

v propletení pro záchranu svých vzpomínek tiskly se jeden k druhému

mezi travinami a květy stromů

teď vesele poletují tak jak si přály jako děti

už jejich domovem není plechovka od ananasu

už nespatřím je a stejně tak jejich hořlavé štěstí

Autor ArtFox, 04.11.2016
Přečteno 421x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi název sbírky i tato báseñ je tam dost věcí co mě oslovují hm..tohle mě baví číst takové texty ;-)

04.11.2016 22:36:30 | xoxoxo

děkuji, jsem rád že se líbí.

05.11.2016 00:20:40 | ArtFox

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí