Loutky

Loutky

Anotace: Napsáno po cestě domů autobusem. Inspirací mi byla fascinace, kterou jsem cítila při pohledu okolo sebe.

Jak loutky v kruhu  tančí,

za pochvalu štěstím jančí.

Papírky strčí do kapsy,

už nestačí sladkosti.

 

Jak loutky tančí v kruhu,

už nechtějí vidět duhu.

Co ostatní mají, chtějí,

když vybočí z řady běsní.

 

A kdo tahá za nitky,

ty nevědoucí trasořitky?

Kdo se tomu opovážil?

Ten riziko nezvážil.

Peníze chtěl, nemyslel.

 

Tak dál loutky v kruhu tančí,

společnosti to zřejmě stačí.

A tak loutky tančí v kruhu,

asi z toho zvracet budu.

 

A kdo je tahá na provázku?

Jeden jak druhej

běží si zapsat docházku. 

 

Autor LucyEr, 09.11.2016
Přečteno 294x
Tipy 6
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, enigman, Iva Husárková, DigBallz
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Demokracie je nejdokonalejší otrokářský řád svázaný životní úrovní.

11.12.2016 20:59:34 | VEDz RVAHEs

dneska už píchačky nejsou funguje to elektronickou kartou...

10.11.2016 07:19:29 | enigman

Jak kde... ale o to tu přece vůbec nejde :)

12.11.2016 08:34:48 | LucyEr

bohužel pravda, jsme rád že vybočuju a nestydim se za to

09.11.2016 20:14:43 | DigBallz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí