=Smutný klaun

=Smutný klaun

Anotace: ---(*☻*)---

~~~ ☺ ~~~
Je konec představení,
je konec všeho?
Nechtěl být ještě odepsaný,
hrát se mu chtělo.
Slzy si ještě maluje
ten smutný,starý klaun
a všemi z cirkusu
byl ten klaun milován.
Principál nechtěl ho mít
už pod svým šapitó
prý „to jenom kvůli němu“
nebývá v cirkusu nabito.
Večer má poslední představení
v průvodu černých masek končí,
se slzami na tváři
dnes se náš klaun rozloučí.
---
Vrátil se do své maringotky
naposledy červený nos sundal
a hlavu ve dlaních
a smutek a co dál…
on,co celý život jako klaun
z celého srdce
jen radost a smích rozdával.
Kyvadlo života pomalu
mu odpočítává
klaun se už
„do té dřevěné“ snad ukládá?
Ale ne,
všechny cirkusové děti
stávkují?
Ne,děti brečí a volají…
My chceme starého klauna zpět
bez něho by nebyl
ten náš cirkusový svět.
Tak se klaun vrátil
a publikum i s malými klauny
ještě dlouhá léta bavil
a už smutný nebyl.
~~~~~~

Autor Květka Š., 09.12.2016
Přečteno 417x
Tipy 11
Poslední tipující: Kubíno, Iva Husárková, Philogyny1, Geromero, Fany, zdenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné :-)!

10.12.2016 05:09:27 | Fany

neděje stále živá...neumírá...úsměv.z.

09.12.2016 22:46:08 | zdenka

Jednomu klaunovi se rozzářily oči :-)) voní to tu po pilinách a po smíchu
a to já nemůýu být nestranný, to prostě nejde ST na obě tváře :)

09.12.2016 22:19:27 | klaun

Klaune...kde jsi?

26.02.2017 00:00:09 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí