Chiméra

Chiméra

Anotace: Zážitek jež mě poznamenal do dnešních dní...

 

Báseň psaná před měsícem v naštvaném stavu, Milý sžíral mé svědomí při šlápnutí vedle. Těď připomněla si chvíli bezradnou a ráda předávám báseň psanou po tak bláznivém tisícihranu...

 

---------------------------------

 

Chimérou jsi mě nazval?

Já klepu se nad mým zrcadlem,

co životem prochází.

 

Jednou létám, podruhé slétám,

v hlubinách nejhlubinějších se hroutím.

Kroutím se v jádru Země,

ze mě stala se lávou kalná žena,

vříc osudu svému dostála.

 

Nespoutanou bytosti jsi mě nazýval,

MiKa jsem od tebe slýchávala...

Díky tobě lehce přijala pseudonym křehký.

Strach z delíria, schizofrení představy naplnily se…

Dvě hlavy ovšem tvrdě spící neutajím prohlédl jsi mě.

Stala se tvým přeludem, knihou bájí otevřenou...

 

Surrealistický počin uplatňuješ... Ty Snový princi.

Vzbuzuješ, vyluzuješ démony mého jádra…Skličují, obklopují…

Já procitám v hlubinách moře,

na dně tmavé rokle,

na dně vnímání světa,

na dně úvalu naleznete mě.

 

Mé tělo bezvládné.

Mé útroby schránky.

Mé zimou otřesené konečky prstů,

mou klidem nasáklou tvář.

 

Anděl pokořen.

Ach tělo světelné...

Na povrch temnota vyzrála,

skličující děsící, lživou nestvůru procitla…

 

Chimérou se nazývá!

Chiméra jsem.

Jsem tento slam,

co z démonických úst vylezl trojhlavému tvoru...

 

Andělská tvář zahalená indigovou, vzbudila černé anděly pekla.

Svědomí prolezlé červy, děsí…

Děsím se podívat, zvednout hlavu, záda na půl těla shrbená,

je těžké vzhlídnout to tvých krásných očí a lhát ti…

 

Nejsem vědomá sebe, sebevědomí odešlo,

jen sžíravý pocit ohlodává mé útroby těla,

tělní tekutiny odchází, plíce trním prolezlé,

dech křehký, vše cítí, syčí, duní, hřmí…Umučena…

Autor MiMiKa, 31.12.2016
Přečteno 300x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak tě asi poznal když tě tak nazval...jako lva, kozu nebo draka?...

03.01.2017 13:09:47 | enigman

:D to by zajímalo i mě! :D to je právě ta komplexní nestvůra chiméra! Já v sobě mnoho zvířat ukrývám tak asi to zrcadlo do něj vběhlo této postavy rezonující a myslím, že trefně! :D

03.01.2017 13:11:49 | MiMiKa

Téda tobě jede ... pusinka. A jak ti to pálí i v takovou těžkou chvilku

poklona, velká poklona

31.12.2016 19:06:25 | klaun

Klaune tvé poklony mě těší, děkuji za vstřícnost tvoji! Ano z každého okamžiku vždy dostanu to nejlepší! A báseň to s pečetí, často komunikuji přes básně takže zvyk v každém stádiu! tvořím z přítomna z prožitku! (:

01.01.2017 11:09:36 | MiMiKa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí