Pěvec potulný

Pěvec potulný

Anotace: Od města k městu, od vesnice k vesnici...od hospody k hospodě.

Brodil jsem se bahnem
A kabát můj urousaný
Sotva nitě držel v sobě
Když konečně jsem stanul blahem
Před knajpou jak přimražený
V půlnoční této době

Abych mohl platit pivo
Psal jsem básně, kuplety
Pro chasu a omladinu
Dokud v sále bylo živo
Dokud chtěli pamflety
Kupovali mi chmelovinu

Avšak každé posvícení
Ať je slavné, nebo ne
Skončí, přijde neděle
A za jitřního kuropění
Hospodský mne vyžene
Ať už táhnu do...

...do další vesnice
Autor Ravena Lupus, 26.01.2017
Přečteno 236x
Tipy 7
Poslední tipující: Cappp, Poetik, enigman, Iva Husárková, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tedy já už jdu. ;-) hezké.

26.01.2017 22:23:48 | Cappp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí