Úvaha, Premeny

Úvaha, Premeny

Anotace: ...

ÚVAHA

Život plynie ako rieka.
Kde sa tratí a kde vteká?

Kde sa tratia biele rána,
svieža rosa za svitania?

Kam umkne noc spod svetla hviezd?
Teplo lásky zo srdca hniezd?

Kde unikne sila z dlaní,
keď človeka smrť poraní?

Či večnosti kolobeh
odplaví všetko na svoj breh
a všetko znovu vráti?

A človek sa navždy stratí?!


PREMENY

V čerení života, v nástojčivom chcení
všetko vrie, klokotá, tvorí sa a mení.

Z hojnosti - prázdnota,
z radosti - clivota.
Z oblaku prší dážď,
láska - dá zášti rásť.
Zo zrna vzíde klas.
Život v smrť zreje v nás...

V života čerení, stále premeny.
Človek vo svojom chcení
na nich nič nezmení.


Anna Vodičková
Autor annav, 18.03.2017
Přečteno 204x
Tipy 5
Poslední tipující: JSJ, Cappp, Iva Husárková, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí