Muž v kavárně

Muž v kavárně

Anotace: Čas na kávu bez předsudků :)

Viděl jsem muže,
s espressem v kavárně,
a nelžu vám drazí, podivte se sami
on nedělal nic a prostě tak seděl.

Vnášel do mě vztek ten ničema
jakto že jen sedí a nic nedělá?!
Svým klidem jen popíjel kávu,
snad očekával nějakou dámu?
Na skvrnku na zdi hleděl
a nedělal nic, prostě tak seděl!

Ó pane, v šílenství dumám,
že místo kávy já nedal si ruma,
A on pacholek, posedává jako by vědel
o amoku mém a prostě dál seděl!

V afektu hledal jsem chybu,
v dokonalém cizincově klidu,
neshledal jsem však telefonu mobilního,
ni knihy, skrypta, přístroje typu zábavního.
ach vroucí krev já vsktuku měl,
a cizinec s klidem dál seděl!

"Plýtvání, plýtvání cenného času!"

Hruď se mi zlostí vzdouvá
Radši penízky než jako tenhle louda
pochudlý, sedávat s kafíčkem honosně
nedělat nic a sedět tak prosťoučce!

Ohromen raritou tou jsem znejistil
jakoby cizinci přibylo vnitrosil.
Ach odcházím! Kašlu naň, je to plýtvání neděl.
a on dál spokojen v poklidu seděl...

...jako nějaký blázen.
Autor BedrichValenta, 17.05.2017
Přečteno 250x
Tipy 1
Poslední tipující: Alci
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí