Tam, kde pláčou zvony

Tam, kde pláčou zvony

Anotace: Báseň o zvonech a Itálii :)

V chudých kostelech,kde vítr hvízdá
tělo zvonů naříká pod své břímě
kdo se v jejich nářku vyzná ?
slyš zvonů pláč až v dalekém Římě

V zemi co velikou botu připomíná
ty zvony na věži smutně vyzvánějí
jejich srdce však moře neomývá
tam, kde zvony pláčou - manželé rozvádějí

Tam,kde staleté zvony slzy roní
není míru , lásky ani svobody
tisíc roků v jejich srdcích zvoní
mužům ,ženám při cestě do roboty
Autor Petr27, 26.07.2017
Přečteno 517x
Tipy 5
Poslední tipující: lokinaka, jitka.svobodova, kdotoví
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné :)

11.08.2017 16:19:40 | lokinaka

díky :)

11.08.2017 16:21:05 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí