Bojovník

Bojovník

Anotace: Báseň o boji, který zná každý z nás.

Slyšíš můj smích?
Je to to jediné co slyšíš?
Vždycky veselá a usměvavá,
to je to co si myslíš?

Slyšíš můj pláč?
Je to to jediné co neslyšíš?
Vždycky odvážná a bojovná,
to se bohužel mýlíš.

Jak někdo může bojovat,
když místo meče v ruce slzy v očích má?
Tak je rychle utři! Vzchop se a běž! Další boj už čeká!

Vyhraju i tentokrát?
Nebo padnu k zemi?
To před žádným bojem nikdo jistý si není.

Musíš bojovat dokud ti nedojde dech.
Bojovat ze všech sil.
Bojovat s úsměvem na rtech.

A až válka skončí,
zase sluncem bude prosvítat zem.
Odhodíš svůj meč,utřeš slzy a pošeptáš:"Světe, tady jsem!"
Autor kitkat16, 08.10.2017
Přečteno 473x
Tipy 4
Poslední tipující: Ruda Štola, Janna, Akyš, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Padnout a vstát je těžký. Nezbývá než doufat,že se jednou všechno v dobré obrátí.

09.10.2017 09:59:28 | jondys

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí