Rodné dvory

Rodné dvory

Anotace: .....

Mezi domy, trochu skryty – dvory Porubské,
mezi stromy, mezi keři, z doby pro-ruské.
Podobné jsou samy sobě, přeci odlišné,
vzpomínky Tvé tiše nesou, dvory poklidné.

 

První kroky v pískovišti, máma v dosahu,
dětské hry a radovánky zdola v posazu,
následujíc školním věkem, hermím obdobím,
pokud někde běhám venku, doma nezlobím.

 

V létě fotbal hraje mládež nebo tatíci,
v zimě led si lidé tvoří, občas tající,
spolupráce bez legrace, zájem společný,
dvory rodné, budí v tobě zájem horečný.

 

I po létech atmosféru mají nádhernou,
oprýskané,, trochu rmutné, s bujnou květenou,
vzpomínky a panoptikum míst těch kouzelných,
zůstanou v nás vždycky vryty v dobách následných.

 

Jednou coby starci sednem na lavičky dvorní,
vzpomeneme na zážitky z naší doby školní,
dvory naše, dvory rodné, dvory poklidné,
nezapomeň na ně ani v době neklidné.

Autor dprochazka, 14.10.2017
Přečteno 327x
Tipy 3
Poslední tipující: Fany, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky, líbí :-)! ST

14.10.2017 17:08:18 | Fany

...můj rodný dvůr mi chybí. Tak bych si tam složila hlavu.
Děkuji

14.10.2017 12:17:50 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí