Děda s bábi v babím létě

Děda s bábi v babím létě

Anotace: ......

Sedí děda na zápraží,
sedí, sedí, spí,
uvnitř bábi něco smaží,
a on klidně sní.

 

Za mlada to býval fešák,
lovec mladých žen,
své lovy již dal na věšák,
zbyl jen krásný sen.

 

Bábi ráda tancovala,
menuet a waltz,
teď jen tančí kolem plotny,
žádný Johann Strauss.

 

Stáří klidné, stáří sivé,
děti dospělé,
oba jsou dnes vlastně rádi,
vstanou-li z postele.

 

Podzim žití plyne rychle,
třa se připravit,
zima života jak jiskra,
může je překvapit.

 

Tuto křehkou symbiózu,
měl by každý zažít,
dědu s bábi a života,
je třeba si vážit.

Autor dprochazka, 15.10.2017
Přečteno 382x
Tipy 3
Poslední tipující: Cappp, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky a přeji krásnou neděli.

15.10.2017 09:28:31 | dprochazka

...miluju své rodiče, kteří už jsou děda s bábou
...ale je v nich tolik krásy
Děkuji za veselost v nedělním ránu.

15.10.2017 07:58:23 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí