Školní ráno

Školní ráno

Anotace: .....

Ráno po půl sedmé,
nic se doma nehne,
jednom máma volá,
vstávej hochu – škola!

 

V kuchyni již na mě čeká,
kakao a bílá veka,
rozhlas po drátě nám hraje,
hlásí zprávy z mého kraje.

 

Venku zima začíná,
jinovatka chladivá,
překryla již syté barvy,
přilepuje se i na rty.

 

Přes ulice, přes dvory,
spěchám rychle do školy,
zájem vědět stále více,
nádech, výdech – silné plíce.

 

U školy jsou spolužáci,
najít Iva nedá práci,
ve společné rozpravě,
šály, čepky na hlavě.

 

Školník! Vchod je otevřen,
zástup míří do šaten,
aktovky a s boty sáčky,
obsazujem lavice a háčky.

 

Po schodišti běží dav,
ve třídě je třicet hlav,
dychtíc nových informací,
připravujíc se na práci.

 

O přestávce u oken,
zasněně tam koukám ven,
kresby mrazu na tabulích,
atmosféru dokreslují.

 

Vzpomínky jsou to milé,
ideály, krásné chvíle,
poklid v duši, krása bytí,
to se nikdy nevrátí Ti.

Autor dprochazka, 16.10.2017
Přečteno 337x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji přátelé :-)

16.10.2017 13:03:53 | dprochazka

Máš to pěkný, dprochazko, veselý :-)!

16.10.2017 11:29:16 | Fany

...jak si Vás v té škole umím představit. Kluci raubíři, nerudný školník, špitající děvčata. Taky jsem milovala základku, všechno mi to zase připomnělo....Hezké

16.10.2017 06:26:21 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí