Brno

Brno

Anotace: O odcházení a přicházení...

Brno. Moc malé, těsné a úzké

pro lidi, kteří se nechtějí znát.

Šedavý labyrint

město, když usne,

nechce tě dokola poslouchat lkát.

 

Brno. Pár úsměvů, pár bezdomovců,

v pasáži Alfa už nemůžou spát.

Groteskní komici,

město, když pustne,

musíš ho opustit, musíš to vzdát.

 

Brno. Moc krásné, velké a silné

Milenka, která tě nenechá spát.

Rudá krajka

a světlo, co zhasne

dychtivě chce tě zas přivítat.

 

Brno. Pár úsměvů, pár navrátilců,

jdeš do kopce na Špilas

Hledíš do dáli,

co se kde šustne,

teď je čas připít si na návrat.

 

Brno. Moc krásné, velké a jiné,

míjíš se s lidmi, co měli tě znát.

Bláznivý orloj

a město, když usne,

chtěl bys ho znova jak své boty znát.

  

Autor Sh' Abůn, 02.11.2017
Přečteno 395x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, bogen, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Brno miluju. Je to úžasné město i se svým nářečím. Pro mě je to jedno z města měst...

02.11.2017 12:39:19 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí