Noční směna

Noční směna

Anotace: NOČNÍ SMĚNA To je krásný odpoledne, ať je léto nebo zima na jaře i na podzim, ať je hnusně nebo ...

NOČNÍ SMĚNA

To je krásný odpoledne, ať je léto nebo zima
na jaře i na podzim, ať je hnusně nebo prima
ať jsem támhle nebo tady, vždycky bych si věděl rady
co s načatym večerem, nebejt v háku před šerem

A to mám dneska dvanáctku, to zase bude dlouhý
dobře z nás panáci nahoře dělaj gumový slouhy
pořád si řikám, že nejspíš, někde se stala chybička
že je ta blbá dvanáctka dvakrát delší než osmička

Nemá cenu prskat vzteky
nepomůžou žádný breky
nemá cenu nad tim krákat
balim věci, jde se makat

Tak jsme tady, jde se na to
nakutat si ňáký zlato
- teda, aby bylo zlato, když si vezmu, co tu berem
to bych to tu milou práci musel hrnout buldozerem

Naštěstí přes den jsem chrápal, v klidu, s klapkama přes uši
umim si udělat půlnoc, sousedův čokl mě neruší
taky jsem si vzal dost žrádla, do termosky kotel čaje
takhle mě ta lopatina do dvou, do tří nevysaje

A když jsme pak přepotili poslední dvě hodiny
- tyhle jsem si vychutnal, asi za mý zločiny
rozloučim se s partou ptáků, vochrápanej spěchám zpátky
a pak už jsem u baráku, vplouvám přímo do pohádky:

Rozvalit se na gauči a pustit si bednu
vytáhnout dvě pivíčka, ubalit si jednu

Chodbou mlátěj dveře, všichni letěj do práce
a já doma se šklebem, užiju si legrace

Venku zrovna svítá a začíná šrumec
já vod ucha k uchu, když ležim jak pulec
usmívám se, nohu přes nohu
vychutnávám ranní oblohu
únava mě na závitech lechtá
celej člověk úlevou se chechtá
na mym malym písečku – řikej, že jsem nevyhrál
teď a tady mám svuj hrad – a jsem šťastnej, a jsem král
.
Autor Milan Skalka, 15.11.2017
Přečteno 289x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí