Černé zlato

Černé zlato

Anotace: .....

Černé zlato v zemi leží,
parta mužů dýše stěží,
kilometr pod zemí,
těží, těží, nelení.

 

Temné, tiché, dlouhé sloje,
lézt po čtyřech, ni ve stoje,
těžké, kruté lopotění,
beznaděje, svalů chvění.

 

Doma muže roba čeká,
z kolébky mu dítko béká,
čekajíce na tatíka,
až z harendy dom zavítá.

 

Dneska přišel, díky za to,
v zemi na něj čeká zlato,
zlato černé, zlato hrubé,
dříti bude až do krve.

 

Kolik času mu však zbývá?,
pán Bůh z nebe se již dívá,
nevíš dne či hodiny,
kdy zavolá tě Jediný.

Autor dprochazka, 28.11.2017
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí