Vítej zimo

Vítej zimo

Anotace: .....

Po roce zas přišly mrazy,
vítejte zpět, moji drazí,
čekal jsem vás nenápadně,
nejdřív v Plzni, potom v Kladně.

 

Vy však jdete opatrně,
pozdravíte lidi v Brně,
pak zahnete k Šumavě,
jinovatka na trávě.

 

Ve městě i na vesnici,
užijem si klouzanici,
kdo neklouže, není Čech,
od úst pára, horký dech.

 

Vítej zimo, vítej mraze,
bude nám tu s Vámi blaze,
čepici a rukavicu,
do sluchátek Nohavicu.

 

Mrázi, Mrázi, Mrazíčku,
buď k nám vlídný trošičku,
na jaře ti dáme vale,
ukážem ti cestu z kraje.

Autor dprochazka, 29.11.2017
Přečteno 512x
Tipy 4
Poslední tipující: Fany, Anděl, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné veselé, moc Se mi To líbí :-)!

29.11.2017 12:43:42 | Fany

Dnes ráno chumelí, je metelice, zima je tu:) krásná báseň...

29.11.2017 06:38:07 | Anděl

Ano, zima nás už vítá mrazíky.

29.11.2017 06:17:01 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí