Zázraky se přeci dějí

Zázraky se přeci dějí

Anotace: Zázraky jsou potřeba, tak si je vytvořme.

Sbírka: Zázraky se přeci dějí (nejen o Vánocích)


Jak v létě, tak o Vánocích

lidé touží po zázracích,

čekají, kdy budou šťastní,

dokonalí, chytří, krásní.

 

Jenom čekat, to je škoda,

zbytečně utíká voda.

Můžem se modlit do noci,

nebo zázrakům pomoci.

 

Opusťme dnešní manýry,

rozezpívejme klavíry,

v lednu zapalme táborák,

poobědvejme bramborák,

 

pevně zavažme tkaničky,

navšivme dědy, babičky,

místo nepotřebných dárků

pozvěme je ven do parků,

 

pejskům, místo drahých dobrot,

hoďme tvrdý chleba za plot,

poběžme s nimi na pole,

projeďme louží na kole,

 

děti povozme na saních,

spolu běhejme v závějích,

nebojme se odmítání,

tancujme až do svítání.

 

V kouzelném vánočním čase

zázraky vytvářet dá se.

Odložme na chvíli práci,

ožijí nám sněhuláci,

 

cukroví napečme dosti,

ocení ho všichni hosti,

nešetřeme alkoholem,

veselost poběží kolem,

 

přátelům pošleme přání,

úsměv dejme na potkání,

poobcházejme sousedy,

společně pějme koledy,

 

u vánočního stromečku

zvedněme každý sklenečku.

Zázraky se přeci dějí,

stačí když se lidé smějí.

Autor Pétík, 30.11.2017
Přečteno 470x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí - napadl sníh, krajina jako bílý nepopsaný list, a v duši ? V duši přesně tak jak píšeš:):):)

30.11.2017 13:34:33 | Anděl

U nás ovšem už roztál. Ale třeba přes noc napadne nový. Ráno mě pohled z okna potěšil, když sněžilo.

30.11.2017 16:53:35 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí