Je doba Vánoc

Je doba Vánoc

Anotace: Vánoční zamyšlení

Rozzářené tváře
u kulatých stolů
světlo se odráží od svíček
v dálce je slyšet hlas rolniček
je doba Vánoc

vzduch voní hřebíčkem, badyánem
skořicí z Cejlonu
z vánočních punčů se kouří
všichni se radují
je doba Vánoc

přátelé i nepřátelé
promrzlí na kost
se usmívají
usrkávají horký punč
je doba Vánoc

po dlouhé době stojí vedle mě
se skleničkou v ruce
s úsměvem na kamenné tváři
beze slova popíjí punč
je doba Vánoc

zkřehlé prsty jin cítí
povědomý dotek
neposedných prstů jang
jemnému ataku se brání
je doba Vánoc

nepokojné prsty se nevzdávají
jin a jang
proplétají se jako liány
vítají se
je doba Vánoc.
Autor Marse, 17.12.2017
Přečteno 419x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí