Co jsem ?

Co jsem ?

Anotace: Báseň o rozjímaní života kolem nás

Sbírka: Jizerské ozvěny, Ikarova křídla

Jsem semínko, co zjara roste a pučí
Jsem první déšť, jenž hnědou zem zalévá
Jsem včela, co létá kolem úlu a bzučí
Jsem senem, které krásně voní z chléva
Jsem louka hladící poslední zelený vlas
Jsem potok, který šibalsky krajem pádí
Jsem zralé obilí a jeho zlatý klas
Jsem lávka, jež nad propastí zradí
Jsem motýl, co létá s kytky na kytku
Jsem tou květinou, jež tak krásně voní
Jsem dřevo, které praská z tvého nábytku
Jsem uzda, jež se zapřahá z párem koní
Jsem ptáčkem, který sedával na terase
Jsem studánkou, kde tonuly očka hvězd
Jsem malý beránek, jenž se pase
Vším tím jsem byl na svou čest
Autor Petr27, 02.03.2018
Přečteno 444x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :)

03.03.2018 21:00:13 | Petr27

Petí...moc hezky..

03.03.2018 07:21:14 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí