Spěte krásné dívky spěte

Spěte krásné dívky spěte

Anotace: báseň o spaní

Sbírka: Po stopách vesnice

Spěte krásné dívky spěte
nevzbudí vás ani hlahol plačícího deště
nachová růže právě vstala z poupěte
také by spala dokud může ještě

Spěte mladé ženy dál spěte
neprocitnete, ani když se tiše vytratím
o lepším světě dál krásně sněte
vaši laskavost vám jednoho dne oplatím

Spíte krásné panny sladce spíte
když je noc tmavá jak ten vraník
děláte mrtvého brouka, ač o mne víte
během spánku nehrozí mého snu zánik
Autor Petr27, 02.05.2018
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí