Průhledná noc

Průhledná noc

Anotace: báseň o měsíci a neřesti

Sbírka: Po stopách vesnice

Noc byla průhledná,jako ze skla
vyšly hvězdy, co připomínaly dívčí pihy
jen luna se na obloze leskla
pod stříbrnou lampou obracím lísty staré knihy

Měsíček vidí, až k nám do dvora
jak si každý večer chlapce vodíš
aspoň ví jaká si strašná potvora
marně se snaží smít stopy kudy chodíš

Až jednou měsíc nevyšel, porušil slib
který kdysi tobě dal, že navěky svítit bude
však se zase objeví, až bude ti líp
jen s tebou nemůže jít, vždy a všude
Autor Petr27, 04.05.2018
Přečteno 362x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí moc krásný

05.05.2018 13:04:52 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí