Struny dětství

Struny dětství

Anotace: báseň o návratu do dětství

Sbírka: Po stopách vesnice

Struny dětství ať se v nás rozezní
ač jsi dávno dospělá já zůstal děckem
jsem jako ráno když se venku rozední
jsi noblesní jak na dvoře zámeckém

Na struny dětství ať jinoch zadrnká
přišlo jaro - to neposedné pachole
jsem kolouch, které opustila máma - srnka
naposled jí viděli jak utíká na pole

Kdo z vás struny dětství dříve naladí ?
jsem chubobka co těší krásou bělavou
děvče je, jak holoubek letící z kapradí
jsem chudobkou jež léčí duši bolavou

Struny dětství starý poutník v sobě našel
bude rázem svěží jak horská bystřina
starý měsíc světlo nad obzorem zhášel
ten širý proud v něm voda stříbrná
Autor Petr27, 03.06.2018
Přečteno 443x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím krása :-))

04.06.2018 10:19:00 | Iva Husárková

díky :)

04.06.2018 20:15:01 | Petr27

:-))

09.06.2018 05:32:51 | Iva Husárková

Ach Peťo - to je krása!!!!**ST**

04.06.2018 07:56:49 | Anděl

děkuji :)

04.06.2018 20:15:12 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí