Infinitiv

Infinitiv

Anotace: ---

Laděné nitro strukturou světa,
počasí, hovory, barevná světla.
Kolorit dějin uniká zraku
Hudba je červená nit

Krok, klap, ulicí rušnou
kráčím. klap, klap, samotou vzdušnou směle-j
krok - stůj! --
střet - střed - je relativní místo uvnitř
tebe je třeba hledat - sebe
a vzhůru - stáčet hlavu,
vzhůru - kráčet v davu,
nepodlehnout, nenápadně oči zvednout
uhýbat, strkat, únavou omdlívat,
ztracené rty vášnivě líbat - myšlením vše živé snímat
masky - odkrývat
nitra, prázdná jsou z podstaty či
nedostatku? lásky
minou,
pomalu splynou
v pozadí čas
se - vleče.

Laděné nitro strukturou světa,
počasí, hovory, barevná světla.
Kolorit dějin uniká zraku
Hudba je červená nit

Krok, klap, těkáme pohledem,
po, zdech, barvíme olejem
nápady, nálady, myšlenky, podoby
našeho vnímání okolí - tvoříme návody, jak spoléhat
- se a vybírat - matně - se rozpomínat - že
jedno je součástí všeho
ne jako kolečko v soukolí, neměnném, strojeném - rozumně - vsazeném v rozvitý
plán Jeho
chyby jsou kořením života, symptomem proměny, pěšákem ne-zná-mé hry
hrajeme spolu, tančíme, pohromu, tušíme, ale
netřeba se bát, netřeba v bezpečí zákrytu nízkého
- stát -
se může
- mnohé -
jsou osudu svody, všeliké náhody, shody a rozvody
dějí se denně, dějí se jiným, dějí se i tobě.

Autor Demo, 17.06.2018
Přečteno 589x
Tipy 13
Poslední tipující: Stanislav32, takova, ZUZ271, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Vydima27, Dávid, Loveless, SamuelLeumas, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

stát se může a stane se, kdo první kartu vynese?

16.07.2022 20:01:15 | takova

Pravdivé

06.09.2020 11:43:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí