Vzpomínka na školu

Vzpomínka na školu

Anotace: Báseň která vznikla ,na zakázku '' pro školní noviny které budou vydány k příležitosti třídního srazu po 10 letech (30.6.)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Když jsme ještě do školy chodili
učitelé nás po chodbách vodili
po celou školní docházku
každý z nás měl tajnou lásku
od podzimu do léta
vzpomínka jak poslední vlaštovka odétá

Vpomínám, jak nás k učivu vedli
jen co jsme rádno na židle usedli
během šesti hodin v lavicích
přibylo nám pár vrásek na lících
školní rok se vždy přehnal, jak řeka
tak co nás v životě ještě čeká ?

Některá se vdala, někdo zůstává sám
nad osudem nelámu hůl, ani nejásám
každý, kdo do školy někdy chodil
ten se v jeseni blátem brodil
na školu vrhám již pohled letmý
vzpomínka zmízí, až se nám před očima setmí

Těch děvět školních let uteklo jak voda
žel nevrátí se dětství a to je přeškoda
každý z nás musel do světa vyletět
aby si s přáteli měli co povědět
kdo a kam odešel po škole za prací
když se život nepovede, srdce pak krvácí
Autor Petr27, 18.06.2018
Přečteno 483x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí