Kampak mládenci kam ?

Kampak mládenci kam ?

Anotace: o koloběhu života na venkově

Sbírka: Po stopách vesnice

Kampak mládenci kam ?
,,jdeme po návsi hosty vítat ''
až přijdou dlouhose jich ptám
snad nebudou na řeči nic namítat

Kampak děvčata kam ?
,,jedeme na pouť do města ''
až přijedou dlouho se ptám
kudy k němu vede cesta ?

Kampak páni kam ?
,,musíme do továrny za prací
domů až přijdou, dál se ptám
jak se všechny stroje obrací ?

Kampak dámy kam ?
,,na operu do Národního divadla''
taky vás se potom ptám
proč na konci opona spadla ?

Kampak stařečci kam ?
už dávno nemusíte do práce
dlouho se jich proto neptám
aby žili,než přijde doba kremace

Kampak děti kam ?
,,musíme u hrobu zapalovat svíce''
stejně jak vašich předků se ptám
co vás trápí ze všeho nejvíce ?
Autor Petr27, 23.07.2018
Přečteno 279x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí