Irónia úspechu

Irónia úspechu

Anotace: Ak sa chceme niekam dostať, sú potrebné obete... a ľudia sú tá najväčšia komodita

Ako ryba na suchu.

Mačka vo vode.

Bránim sa žiť v tomto svete.

Nič mi totiž nedal

A zatiaľ si len berie.

Chlad tak ostrý,  že chvíľami ma hreje,

Predtým než si ma na druhý svet zoberie.

Hlavne nezatvor si oči,

Tak ako všetci na okolo.

Žijú v nevedomosti,

V záchvate úzkosti,

Keď ostanú sami.

 

Mám im závidieť,

Alebo sa ich báť?

Keď zradia ťa po stý krát,

Na svojej ceste za niečím lepším.

Hodnoty sa zlievajú,  do kontrastu čiernobiela.

Smiešnou, stáva sa nevera.

Veď žien a mužov,  tých je predsa veľa.

Nezatváraj oči,  lebo ti zmiznú ciele,

Ku ktorým si mal tak pevne namierené.

Kráčal si rovno,

No už sa len odrážaš od stien.

Škrtáš si starých priateľov,

Zo zoznamu mien.

 

Mira som oklamal,

Ferovi zas jebal ženu.

A zatiaľ čo sa za pomstou ženú,

Ja kráčam ďalej.

Hľadám ďalšieho, komu vezmem nádej.

Cesta nahor vedie po hlavách iných.

Tých menej sebaistých.

Veď je to ich vina a ty len kráčaš stále vpred.

Zbytočný kamarát, je ako žalúdočný vred,

Nepotrebná smeť.

No aj tak je milovaný,

Keď iného niet.

Autor Hamsterball, 02.09.2018
Přečteno 443x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí