Normálně nenormální úvaha při cestě z noční

Normálně nenormální úvaha při cestě z noční

Anotace: Rozjímání nad životem, být radši "normální" a jít s davem, nebo být sám(a) sebou, ač to občas obnáší nechápavý pohledy okolí; řeči typu "vrať se zpátky nohama na zem,najdi si normální práci,tohle si nech jako koníček; proč to zase řešíš;nic se nezmění..)

Název básně mě zrovna nenapadá
noc je ještě mladá
nebo stará?

Jedu z práce první denní tramvají
jiní v tuhle dobu vstávají.
Za chvíli budu zase
o jeden den starší
v hlavě mi možná straší.

Neměla bych tolik hulit a pít
nějak spořádaně; normálně žít.
Co to ale znamená?
Být normama poblouzněná
dělat věci
jak se patří; sluší
přitom mít prázdnou duši

Radši budu žít
za hranicí co uznáváte
doufám
že ve svých věčných škatulkách
dobře se máte.

Mně je nespoutaný dobře a fajn
ten pocit vám jen tak nepředám.
To se musí zažít; cítit
pro svobodu si přijít.

Vzít tíhu života na svý ruce
to je teprv ta revoluce
chtít něco změnit
nejen kecat u piva
řešit, co zrovna prožívám
Autor oriskovanutela, 13.11.2018
Přečteno 313x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, jondys, piťura
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jít proti proudu občas bolí
I já se ptám zda mi to stojí
Za to být černou ovcí zván
A nikdy nikým nechápán …

… a odpověď jsem nenašel
Jen proti proudu dál jsem šel

13.11.2018 17:22:22 | jondys

...pro úklid v duši
vzít tužku a papír
a zbavit jej bílé němoty
je krok správným směrem

rád jsem četl
:-)

13.11.2018 14:36:05 | piťura

Díky♥

13.11.2018 16:04:36 | oriskovanutela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí