Když nás nikdo nevidí

Když nás nikdo nevidí

Piju whisky z tvé tajné skrýše,

plné drahého alkoholu,

nohy se po pár tulipánových skleničkách lámou,

snad za to může gravitace,

mířím dolů,

k zemi. 

 

Opilá jak žok se chlámu,

na koberci se válí střepy,

jenže žádná krev,

jen pomalu dopadající prach,

přestanu dýchat,

snažím se sledovat části mé staré kůže na podlaze.

 

Nevidím je, 

zřetelné jsou pouze naproti světlu,

drobné tečky ve vzduchu.

Asi jsem už moc stará,

na vychutnání bílých myší

a růžového slona.

 

Je čas vrátit flašku na její místo,

zamést a otevřít okno,

utáhnout drdol.

V rádiu zní něco, co mě baví,

just for one day, no co,

když už nic, alespoň je tu Bowie. 

Autor Ječmínek Máselník, 22.07.2019
Přečteno 256x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, šerý, Petr Z
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsem rád Ječmínko, že Bowie vše napraví...:-D*

23.07.2019 04:24:04 | Frr

Bolavou hlavu vzhůru, Bowie je k pofoukání. Horší by bylo teď přivítat šampáňem z leknínových tropických listů R. Stones a Sypathy for the devil.
Povedené to máš a věrohodně znáš.

22.07.2019 23:11:04 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí