Pro Martinu

Pro Martinu

Anotace: Chtěla jsi básničku, tak tady je. Jenom trvala trošku dýl. Upozornění - některé pasáže jsou inspirovány seriálem GoT.

Zrcadlo kdo v zemi zdejší
Musí (chce) být nejsilnější?
Oči jako pomněnky,
Otázky a domněnky...

 

Obdiv, co se mění v strach,
Láska skrytá v obavách.
Co chceš musí udělat
Kdo bojí se i kdo má rád.

 

O tobě co pomyslet si
To si leckdo není jist,
Jako v knížce otevřené
Nesmí ale nikdo číst.

 

Když něco neklape,
Málokdo tuší,
A spíše nechápe,
Že snad smutek sluší...

 

Unavená chceš mít klid,
hlavně už nic neřešit...
Rušit tě kdo jenom smí?
Nikdo, i královny spí...

 

Každý den vše se mění.
Nám někdy stejné zdá se
Co bylo včera není
Už sama nepoznáš se...

 

Pro prachy, lásku a krev zradí
Většinou i ti, co měli rádi.
A tak naučíš se lidi znát
Jim naschvál se usmívat.

 

Teď a vždycky hrát si,
Jak na to už víš...
Tak silná připadat si,
A tím už vítězíš.

Autor genca, 23.08.2019
Přečteno 295x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já tedy ne, ale možná Martina rozumí všem slokám a každé slovo má pro ni jasný nezastupitelný význam.

23.08.2019 12:46:20 | Karel Koryntka

Rozumím tomu hlavně já. Martinavo ní zatím ani neví. ;-) Ale neměla být čitelná všem.

25.08.2019 23:06:33 | genca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí