Červená

Červená

 

...a to víno už dávno nepijeme

spomienky ako voňavý korok

toho istého vína

tieto zmeny by neodhadol ani prorok

tak koho je to vina?

 

Červená a neskrotná

nevieš skrotiť svoju vášeň

Červená a radostná

mohla byť táto báseň

červená sa rozteká

po prázdnom plátne

dýcha a smeje sa ale nešteká

snaží sa prevziať opraty dominantnosti

a ja viem, že len ona je tá ktorá to zvládne

 

Červená,

tvoje meno

Červená

červené vlasy ti lemujú tvár

spoločný menovateľ je bar

Červená

tiež máš pocit že to začína byť vážne?

Už mi to nevadí, už nie

pocit radosti

do chvíle kým sa jeden nesklame

a čuduj sa svetu

prišlo to rýchlo

a čuduj sa nám,

bol som to ja

Červená

musíme prestať a zobudiť sa zo sna

len by som prešiel okolo

nič by sa nestalo a nič by nebolo

keby vtedy viem, že máš priateľa...

 

Niekedy prichádzajú

samé červené

červená na križovatke,

červené oči poliate krvou

červené víno rozliate na koberci

keď sa milujeme na dlážke

a to víno už dávno nepijeme

spomienky ako voňavý korok

toho istého vína

tieto zmeny by neodhadol ani prorok

tak koho je to vina?

Autor Dávid, 25.08.2019
Přečteno 269x
Tipy 6
Poslední tipující: Jarunka, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Davi, ještě jsem se vrátila k Tvým starším básním.Tato se mi velmi líbí.Velmi procítěná.

25.01.2021 22:36:00 | Jaruška

Je úžasné si niekedy zaspomínať ma staršie básne :D ďakujem ti za to Jaruš :)

26.01.2021 14:09:01 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí