Jedna stránka nestačí

Jedna stránka nestačí

Anotace: Človek s viacerými tvárami nie je zlý človek. Záleží len na tom, ktorá tvár u neho prevláda.

 

Snažím sa ťa nabažiť

ale nejde to

niektoré chvíle udržať a neskaziť

od mlčania

tie múry preraziť

od jediného zranenia

už viem čo čakať

chlad tvojich hradieb

stráca sa na vlnách skladieb

a tíši sa

keď hlasnejší je hriech

hlasnejší než anjel

opíjajúci z mysle panien

keď prázdny je tanier

a hlad okorení náš hnev...

 

Snažím sa ťa opísať

a slovami vyrezať portrét

ale keď nebude temný ani záhadný

tak nebude tvoj

snažím sa ťa opísať

a slovami vyrezať portrét

na plátno rozliať pár farieb

a čakať na ich veštbu

lenže ja potrebujem posun

a nie zostať tu

kde pod vodou topíš ryby

ja viem,

viem že mám chyby

vyryté do mňa

keď mám vieru v to že to dokážem

tak je strach zahnaný zo sna

najťažšie je prestáť sa báť

keď chceš kráčať vpred, do cieľa

nedovoľ si zostať stáť

 

Snažím sa ťa opísať

ale jedna stránka nestačí,

slovami vyrezať portrét

keď nebude temný ani záhadný

tak nebude tvoj

keď je anjel opitý,

hlási sa démon

serafíni vyliezajú do temných ulíc

a vábia na tango

keď na mňa niekedy hladíš

tak neviem kto,

či anjel alebo démon pozerá mi do očí

 

Niekedy si nevinná,

niekedy sa tváriš lovená

a inokedy si lovcom ty

viem že zostala si zranená

ale svet nie je plný nemých tieňov

prosím nezhasni tieto tvoje sny

ktoré ti dnes vykúzlia úsmev na tvári

prosím nezhasni svoje sny...

 

Pretože sú veľkolepé

tento text patrí tebe

si viac

ako len telo

si viac

si viac ako stačia slová

keď miluješ vieme ktorá

tvár víťazí

si výnimočná

aj keď sa v sebe niekedy nevyznáš

si nezameniteľná

hnev aj láska

na rovnakom plátne nesmrteľná

snažím sa ťa opísať

ale jedna stránka nestačí

snažím sa ťa opísať

ale jedna stránka nestačí,

jedna stránka nestačí...

Snažím sa slovami vykresliť

že aj napriek chybám

sa skutočne oplatí žiť

Autor Dávid, 01.09.2019
Přečteno 324x
Tipy 6
Poslední tipující: Jarunka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně to připomíná hudební texty spíše.

01.09.2019 21:17:42 | Isabella Monvoisin

A to je dobré či nie? :D

01.09.2019 23:56:13 | Dávid

Jo, je to dobrý. :-D

02.09.2019 00:29:45 | Isabella Monvoisin

Nad písaním priveľmi nepremýšľam. Popravde... Keď začínam písať, tak netuším aká dlhá bude báseň, aké slová použijem ani akú bude mať formu ale máte pravdu Isabella, keď na ne pozerám tak naozaj pripomínajú hudobné texty :D neviem, či to je dobré ale je to výpoveď môjho ja :D

Ďakujem za Tip a komentár. Som rád, že sa Vám báseň páči. Ďakujem Vám :)

01.09.2019 21:22:58 | Dávid

Já myslím, že to vůbec není špatné. :-) A nejsem tak stará, abys mi vykal. :-P

01.09.2019 22:41:11 | Isabella Monvoisin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí