Tma ve světlu

Tma ve světlu

Všude světlo, samé štěstí.
Stejně jsme všichni zase nesví.

Pocity, myšlenky nelze je popsat.
Jak jsem se mohl k tomuhle stádiu dostat.

Snažím se pochopit, co říct mi tím chceš.
No tak hlavo, řekni mi, zda-li moje ještě jseš.

Čekám, kdy to světlo opravdu přijde.
Vím, že se to všechno jednou sejde.

Jednou světlo přijde, ale nejdřív musí tma.
Nevím, jestli je to mnou, nebo jsem uzavřený mezi zdma.

Takže čekám, čekám stále zatím jenom černo.
Aspoň tahle podstata zůstane ti věrnou.

Pochopení jednou přijde, avšak už ne pro mě.
Takže na to nechci čekat, už zvednout se ze země a Jít..
Autor Notimportant, 09.11.2019
Přečteno 240x
Tipy 2
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Světlo... a vlastně i ten kontrast s tmou, je v poezii nedoceněn. Široké téma.
Pěkné a povedené dílko.

09.11.2019 18:02:45 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí