Plameň

Plameň

Anotace: Nechaj to planúť :)

 

Počúvaj ma

keď to v tebe horí,

keď to v tebe horí!

Si silnejší

si silnejší!

Než všetky nežiadúce vplyvy

neprajných ľudí 

keď ti niekto povedal

že nedokážeš uspieť

v tom pre čo si sa nadchol

je jedno kto to bol,

či niekto cudzí alebo najbližší priateľ

nepočúvaj jeho nezmysly!

Nedovoľ aby ten plameň zhasol,

nedovoľ aby mal pravdu!

Ty vieš kde tá pravda je,

ty vieš že na to máš

vieš to!

A ja to viem tiež,

ver mi

ver si

máš na to

a nevzdaj sa

nech sa deje čokoľvek

udrž ten plameň pri živote,

nechaj ho planúť

pretože on ti pomôže,

on ti pomôže všetko po čom túžiš

a všetky prekážky zvládnuť...

 

Úspech po ktorom túžiš

na teba čaká

tam, za tým rohom

jedine čo potrebuješ je prejsť tú cestu

a nedať si zbohom

pretože on za tebou nepríde

len čaká

čaká na každého kto si ho zaslúži

a zaslúži si ho každý kto sa nevzdá

už si vyletel z hniezda

a to si žiadalo najväčšiu odvahu

ja ťa prosím nevzdaj sa!

A neotoč sa na prahu

dverí k úspechu

 

Nevadí že sa ti zdajú

kroky malé

nie sú bezvýznamné

pretože ťa dovedú

do cieľa

nevadí že už nevládzeš

pokojne si odpočiň

potom ďalej pokračuj

a nedovoľ aby naposledy zavrela oči

tvoja viera

 

Ty to dokážeš!

 

Ver svojmu plameňu

a hoduj so svojim nadšením

ten plameň ti osvetlí cestu

keď je tvoje nadšenie sýte

je veľkým súperom aj najsilnejšiemu dažďu

tvoj plameň nezadupe nikto a nič

jediný kto má takú moc si ty sám

druhí ti môžu pomôcť

ale ten kto bude niesť najväčšiu bolesť

si ty sám!

Aj keď nebudeš osamote

zakrič si "Ja sa nevzdám!"

pretože tá cesta nie je drina ale radosť

keď si uvedomíš že ťa dovedie

na miesto po ktorom túžiš

ja sa nevzdám!

Nemôžem, nemôžem!

Ako by som sa mohol vzdať

keď viem že vyhrám!?

 

Ty vyhráš!

 

Viem, že to nie je posledná báseň

ale snažím sa ju písať

akoby mala byť tou poslednou

pretože neviem čo ma čaká

ale viem že do posledného dňa

to bude radosť vďaka

vám

a za to vám nekonečne

ďakujem

Autor Dávid, 27.12.2019
Přečteno 283x
Tipy 7
Poslední tipující: Jarunka, Kapka, Helen Zaurak, jitoush, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ba ÁNO**:-D*

27.12.2019 23:31:41 | Frr

Som rád, že ťa báseň zaujala :D ďakujem ti :)

28.12.2019 18:59:26 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí