Nenávist

Nenávist

Proč v lidech stále dřímá nenávist?

Proč se jí společně nepokusíme zastavit?

Zkrátka ji v sobě navěky zatavit,

Aby již nikdy nemusela světlo spatřit.

 

Nač jsou války pro barvu kůže?

Když i světlo bez tmy zářit nemůže,

Ptám se proč muž nemůže milovat muže,

Tak jako děti milují kaluže.

 

Lidstvo již dlouho tápe po tmě,

A každej z nás se semtam ztratí,

Vždyť se to stává i mě,

Nikdo nejsme svatí.

 

Matka, otec nebo i bratr,

Každý máme někoho v srdci,

Díky komuž nepůjdeme za katr,

I kdyby nás žrali vlci.

 

Síla dřímá v pevné rodině,

Tak jako u stromů v kořenech,

V té která ti vždy slzy umyje,

Hledejme inspiraci právě ve stromech.

Autor Henry123, 10.01.2020
Přečteno 295x
Tipy 4
Poslední tipující: Roser, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé dílo, hezké (=

01.04.2020 23:16:02 | Roser

Velmi pěkná-hlavně ta poslední sloka mě opravdu oslovila.
Ráda dávám....ST...

01.04.2020 23:15:49 | Jaruška

Omlouvám se ST jsem chtěla dát, tak třeba příště.
Nenávist obejít a nebojovat s ní. Pěkná báseň ;-)

10.01.2020 22:30:28 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí