Někdy si pískám:

Někdy si pískám:

Anotace: Někdy si pískám, jindy pláču...

 Někdy si pískám


Někdy si pískám, jindy pláču,

někdy si stýskám, jindy skáču.

Sem tam je dobře a občas zle,

radost i hoře, všechno chce své.

 


Bez smutku radost nefunguje,

neštěstí, štěstí, kolem tu je.

Jak bratr a sestra spolu jdou,

někdy mně srazí, tu pomůžou.

 


Život a smrt, všechno jde dál,

nemůžu utéct, za co bych stál.

Osudu křivdím, píšu jej sám,

v zrcadle vidím, kdy jsem si lhal.

 


Dál jen dál musím po cestách svých,

dál jen dál, než se den zešeří. 

Stále na nohou a stát zpříma,

prát se se zlobou, která dřímá.

 


Proti zdi hlavou, bolí to moc,

nechci být stranou, den ani noc.

Jsem jeden z davu, snad vyčnívám,

výkřikům strachu se nevzdávám.

 


Někdy si pískám, jindy pláču,

někdy si stýskám, jindy skáču.

Sem tam je dobře a občas zle,

radost i hoře, všechno chce své.

 

Autor milda0043, 07.02.2020
Přečteno 264x
Tipy 9
Poslední tipující: jenommarie, R.K., Kapka, praetorian, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V životě to už tak je,
jednou smutno a jednou vesele. ;-)

07.02.2020 20:29:34 | jenommarie

nějak tomu chybí šmrnc, ač jednoduchost myšlenky je zpracovaná dobře - možná je to zbytečně dlouhé, zbytečně moc slov

07.02.2020 20:11:56 | F.Jelen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí