Marnost

Marnost

Marnost

Ve stěnách starého kostela
Se zlomeným křížem na věži
Utrhla hlavu anděla
Ten pozemský život již nestřeží

Ukradla radosti matkám z klína
Spálila šlechetné závěti
Namísto světla se vrací špína
Bude tu s námi po staletí

Vrací nás zpátky k našim katům
Nápis, co na zdech vyryl čas
Vanitas vanitatum
Et omnia vanitas
Autor Metalec, 01.03.2020
Přečteno 173x
Tipy 7
Poslední tipující: Donne, Kapka, praetorian, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň se mi líbí, hodně vypovídá. "ST" ;-)

01.03.2020 22:30:14 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí