Láska v čase Korony

Láska v čase Korony

Anotace: ***

Přinesl jsem ti kytici, teď na našem stole dlí jako náhrobek s epitafem.

Myslel jsem, že zasloužíš si jednu každý den.

Teď myšlenky mi běží cvalem hlavou, kterou mam skloněnou nad nakyslým kafem.

Výsledek v nedohlednu, výsledek neviděn.

 

Přes rameno dívám se do minulých dní a na zem plivu do obrazce.

Spíš poničen a unaven se cítím - spíš než světovládce.

Píchá do srdce, láme ho a drolí, 

doufal jsem, že s Tebou můžu cokoli.

 

Jsme uvězněni před nákazou

v našich hlavách vzpomínky plavou.

Vzpomínky na konce i na začátky

na nikdy nevyřčené otázky. 

 

Nejsem agentura senzací a tak mlčím

a i když můžu kolem sebe smích rozdávat,

tak není přes závoj na rtech vidět.

Stav bez tíže na orbitě Jupitera.

co stáhne tě a přes smutku záchvat,

možná pak po všem nebudem se stydět.

Autor Petr Z, 18.05.2020
Přečteno 275x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, Emily Říhová, jenommarie, Frr, Majda
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň .:-) "ST"

19.05.2020 07:55:57 | jenommarie

Dekuji za ocenění, jen ty následky vážně nejsou příjemné..

26.05.2020 11:09:37 | Petr Z

Až se překoná to těžké, bude zase lépe,
hlavně si naději nepřestat držet. ;-)

26.05.2020 12:52:43 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí