Všechno hyne

Všechno hyne

Anotace: o pomíjivosti života

Sbírka: Chmýří pampelišek

Všechno na světe hyne
lísteček, čmelák, lid
vše se zemí splyne
přejme uhynulým klid

Strom,tráva v jeseni
pozlatí se,zakrátko zhynou
takový je koloběh každodenní
nakonec se smísí s hlínou

Jen kámen, co hodíš
do vody chladné
jediný nezhyne,to víš
nebude už žití žádné

Na hladině slábnou kola
od člověka, jenž vodu víří
naposled ještě jednou volá
než definitivně k uhynutí míří
Autor Petr27, 22.06.2020
Přečteno 233x
Tipy 8
Poslední tipující: Amiradi, jenommarie, Isla, Emily Říhová, Kapka, Frr, Guldrun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Než bude čas k uhynutí zamířit
každou vteřinu s radostí žít...

22.06.2020 22:57:25 | Emily Říhová

zajímavá myšlenka :)

23.06.2020 20:32:08 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí