Srpen se loudá pod okénko

Srpen se loudá pod okénko

Anotace: Přelom léta do druhé poloviny

Sbírka: Písničky z domova

Srpen se loudá pod okénko
letní měsíce v půlce láme
jako zlaté klasy v polích
z nichž pak chléb máme

Vítr má ještě žhavý dech
jenž ale postupně slábne
v září pak ledový větřík,
lístky do kapsy shrábne

Letní měsíce si ruce podají
vždy uprostřed teplého roku
srpen pod okénkem chodí potají
a oba tančí vesele do skoku
Autor Petr27, 26.07.2020
Přečteno 231x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Tomcat, Iva Husárková, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky letní...

26.07.2020 23:38:02 | Emily Říhová

díky :)

27.07.2020 18:13:15 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí