V ráji

V ráji

V ráji

 

Slyším seschlé naříkání dívek.

Starých…, tolik starých.

Z jejich útrob neproniká ven věk,

který je tak trpce mladý.

 

Ptáš se, proč ty šťastné dívky pláčou,

když se usmívají?

Oni totiž touží stát se nahou

Evou v krátkém ráji.

 

Kde had nabídne jim prázdnou nudu.

Ano, nudu chtějí,

protože se bojí odpočinku.

...cítí táhlé chvění.

 

***

 

Osamělý chlapec sedí v parku.

A to chvění cítí.

Místo stáří skáče k nudě z vlaku,

který jede z žití.

 

Léta dávno nepočítá, nechce!

Chce být hadem v ráji,

kde by sváděl Evu – pravé děvče;

fantazií z bájí.

 

Ale Eden není rájem pro sny.

Život nudu nudí,

přesto ze snů chlapec trhá hrozny,

dokud chvění studí.

Autor Xardas, 30.08.2020
Přečteno 219x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí