Corona

Corona

Mikroby útočí,
pozor, pozor,
to jest samý bacil i vir!

Smrká to i sípá,
ve strupu je rýma.

Rýma není žádná príma,
ta skolí i zápasníka.

Do kašle se vykašle,
v kapesníku se tak pře,
na tom dřezu,
co tak dře.

Tubera tu bubnuje,
do bubnů i v hrtanech.

Jejda šmrnc,
horečka stoupá k vrcholu,
Mont Blanc hoří na čelu.

Ouvej, ouvej,
to je potu,
ten se ždímá za pochodu.

Korona Bogotá,
to je hrozba hrozebná,
co se bojí i Nebojsa.

A dokonce i armáda,
co salutuje,
napnutím, ve vypnutí,
paže do ráže.

Ta-ta-ta-tá,
náboje střílí,
nikam však nedostřelí.

Bakterie jsou prevít,
množí se a soptí.

Corono, ty obludná obludo,
zmiz, ať je klid,
co dychtí a modlí se lid.

Zmiz a nevracej se!!

Už nikdy víc!!!
Autor Dejvis, 24.09.2020
Přečteno 155x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Tomcat, ARNOKULT, Vydima27, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji mnohokrát..

24.09.2020 11:32:16 | Dejvis

Líbí se mi to moc

24.09.2020 11:29:20 | petrzal

Děkuji Jituško beruško

24.09.2020 11:25:34 | Dejvis

Super básnička. Výstižné. Je to nezkrotný virový živel.

24.09.2020 11:23:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí