Letím!

Letím!

Letím!
Pevné okovy praskají
a má křídla slzami promáčená
konečně nadobro uschla,
aby mohla vzlétnout,
aby ukázala svou paletu.

Letím!
Z mé mysli sňat byl závoj,
co v ponuré barvě holubí šedi
bránil mi vidět viditelné...
Upředen byl jistou rukou osudu,
protože bez utrpení není poznání.

Letím!
Z duše spadly mi kameny,
jež byly těžší než celičký vesmír.
Smísily se s živou hlínou,
až povstaly z ní dva květy rudé,
co společný mají stonek.

Letím!
Staronovým klíčem byl odemknut
ten rezavý zámek, co v sobě jsem měla
a teď srdce mé zas plesá šťastně
v čistém rytmu harmonie.
Naše srdce plesají...

(14.9.2014)
Autor NigarKalfa, 20.11.2020
Přečteno 148x
Tipy 8
Poslední tipující: Kaj, Iva Husárková, Emily Říhová, šerý, Donne, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napadl mě Ikaros a Prometheus.

29.01.2021 21:48:03 | Kaj

Konečně i stav beztíže.*

20.11.2020 16:10:14 | šerý

Ano - létat, létat.

Jen létat s Tebou u souhvězdí
u nekonečna souznění -
až tam kde záře věčné pravdy
odemkne naše mlčení

20.11.2020 11:16:20 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí