Jiskry v ohni

Jiskry v ohni

Anotace: Romance ohýnku v přírodě

Sbírka: Kříž a jablko

Je noc a oheň hoří
jiskry, jak roj včel
se tmavé noci dvoří
a lid tu krásu zřel

Oheň září a dřevo praská
jiskry jako souhvězdí pih
kol něj sedí mladá cháska
a nemám dobrý pocit z nich

Ráno dým z ohně zbyl
a ze dřeva popel sivý
plamen sbírá zbytek sil
jehož jazýček se křiví
Autor Petr27, 17.12.2020
Přečteno 201x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Rozmarýna, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Soustředěný poetický pohled s kritickým vyústěním.
Báseň by jistě snesla i další strofu.

18.12.2020 00:09:43 | šerý

Díky za koment ta strofa možná bude :)

18.12.2020 11:38:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí