Friday Night

Friday Night

Friday Night with San Francisco Mention (9/9/17, Inverness)

V Inverness
v kuchyni se čtyřmi vidličkami a jednou lžící
vaříme špenát s červenou čočkou.
Pečeme brambory
a English Artist z Hongkongu by rád,
abych mu taky uvařila.
A upřímně se mi z hloubi duše diví:
„Proč jsi řekla ne???“

Potkal jednadvacetiletou French Girl
v hostelu na gauči
když mu bylo dvaačtyřicet -
je to Happy Man.
Celé dnešní odpoledne strávil pitím
and it was a great afternoon.

Bydlet v hotelu je nuda, říká,
tam potkáte tak leda sebe
a kdyby ne – tak sebe sama.
Zato v hostelech... Last time I met two Chinese girls from San Francisco there,
And it was great!

Jsem ve Skotsku třetí den:
dnes jsem začala pít
and I´m a really happy woman today
v hostelu,
který se od squatu liší v podstatě jen přítomností TV
a recepčního,
co shrábne vaše money.
Osprchovat se tu neodvážím,
ale vůbec mi to nevadí.

Umělce jsme přizvali k večeři,
byl na něj vcelku hezkej pohled,
tak jsme se octli v jeho sbírce hostel people
a on v té mojí.
Moc mu chutnalo, a nám taky:
Potatoes: great.
Spinach: great.
Whisky: great – piju ji ale sama
a ředím si ji horkým kokosovým mlékem...
A večer teče klidným proudem.

Artist jde spát,
mluví se o Piktech a Skotech,
Katka píše drobným písmem deník z cest
a já báseň, která se zase nerýmuje.

A řeka Ness
se líně line – šine – vine
pod invernesskými mosty,
the night is coming
and it´s great.
Autor annna, 21.12.2020
Přečteno 138x
Tipy 6
Poslední tipující: WWW, ARNOKULT, Lighter, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí