Obchod

Obchod

 

 

 

                         OBCHOD

 

 

 Zavčas rána za svitania 

 v obchode už čulý ruch,

 bez pozdravu, privítania,

 predavač, ten dobrodruh.

 

 Namrzený, ospalý,

 už vykladá pečivo,

 kolegovia zaspali,

 chlipne kávu - liečivo.

 

 Šesť hodín už odbilo,

 obchod rýchlo otvára,

 všetko, čo ho zlobilo,

 do úzadia zatvára.

 

 K zákazníkom vždy len vľúdne,

 nenechá sa vyviesť z miery,

 tak stoicky, úplne kľudne,

 v úspech dnešný stále verí.

 

 Z päťdesiatich druhov ryže 

 vybrať si je riadna veda,

 potom ešte hľadať slíže,

 kdeže len sú, beda, beda.

 

 V regáli aj macko z plyšu 

 márne hľadá svojho pána,

 vedľa zbadáš cyklodušu,

 v črepníku kvet tulipána.

 

 V potravinách dennú tlač 

 človek kúpi popri jedle,

 z trafiky zas počuť plač,

 možno začnú núkať knedle.

 

 Ak chceš kúpiť rukavice,

 opýtaj sa v cukrárni 

 a ak zháňaš nohavice,

 skús oproti v mliekarni.

 

 Na raňajky jogurt biely

 zakúpiš si v papiernictve,

 k nemu bochník chleba celý 

 bez problémov v kaderníctve.

 

 Nie som veru žiadny pletko,

 na pošte zas zubná pasta,

 dnešným trendom všade všetko,

 na večné veky, amen, basta.

 

 Predavač sťa mudrc sveta 

 všetok tovar musí znať,

 nech z jeho úst neznie veta,

 že radu vám ja neviem dať.

 

 Sľúbili mu na výplatu 

 osem stoviek mesačne,

 no keď mu strhnú pokutu,

 na lúke sa pásť začne.

 

 Obchod slušne zarobil,

 aj štát sa pekne napásol,

 predavač sa narobil,

 elán úplne vyhasol.

 

 Makať treba zadarmo 

 z lásky k našej elite,

 stresovať sa nadarmo,

 pre zisk kľudne zdochnite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Peter35, 02.01.2021
Přečteno 135x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Iva Husárková, Donne, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda je, že prodavači jsou nedocenění.

02.01.2021 10:33:28 | Donne

Úplná pravda. Ako bývalý predavač viem o tom sám svoje.

02.01.2021 17:02:42 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí