Vzpomínky minulých dětství

Vzpomínky minulých dětství

Vzpomínky minulých dětství,
dětem připomněli hlad,
vzkazem v lahvi, skel průhledných.

Řekami srázů, počal průtok stínů,
odvanut smíškem v pláčích,
po deštích trvajících beznadějí,
přízrakem kůrovců.

Skákalo se švihadlem,
do míčích vesele hrálo,
v objetích hrdélkem lilií,
vonně zabušilo.

Vrací se přemilá leporela,
s odrážejících půltonů hrstí,
barevně zabarvených lentilek.

I první lásky pomrkávali toužením,
z úst vlídných slov,
rezonujíc ovocem karamelu,
sladěného cukrkandlem.

Vzpomínky, střípky ječmených zrn,
v kávových přílivech,
zůstávají po lžičkách polévek napořád.

Dítětem jsme spjatě vzatí,
kočár z lízátka vozí,
přání nadýchaných kouzel,
ve šlehačce obzorů,

koumáka sněhuláka,

s tou mrkvičkou marcipánů.


Nezapomeňme,
myšlenkami parníků,
vytroubíme,

TRAM-TARARÁ !
Autor Dejvis, 24.01.2021
Přečteno 114x
Tipy 7
Poslední tipující: Vivien, Psavec, šerý, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za zavítání hedvábná;)

25.01.2021 23:03:25 | Dejvis

A co nejdýl ať vydržím si jako děcko vytrubovat ... Pěkná

25.01.2021 23:01:20 | Vivien

Díky za pohled... Spánek mi to šeptal;)

24.01.2021 11:13:37 | Dejvis

Pěkně vyumělkované vzpomínání. Člověk se ihned ztratí v dešti pestrobarevných obrázků...

24.01.2021 11:03:05 | Rosalune

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí