Ameno Apocalypto

Ameno Apocalypto

Ameno Apocalypto

 

Marušo! Vyjdi ven!

Najdi mi jahody!

Nejde to sestřičko, venku mě štípe mráz…

Znáte vy pohádku o dvanácti měsíčkách?

 

Vládl toho času Leden,

Když zlý oheň buši trávil

Dálný sever dlí pod sněhem

Nebohý klokan se spálil

 

V jednom městě koronténa,

O kus vedle olympiáda.

Hrozba je to nenápadná

Odlož o rok Coubertina.

 

Nejsou čtyři, je jen jeden

Jezdec do stran světa vyjel

Vzplál však zase černý oheň

Pomníky boural, smrt šířil

 

Avšak jedna jiskra vzplála

Jiný knoflík u rádia

Slečna krásná, dlouhovlasá

Se mnou na louce se smála.

Autor Jinax, 06.04.2021
Přečteno 158x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, ARNOKULT, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi :-))

07.04.2021 04:24:35 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí