Depka

Depka

DEPKA
Když tě štěstí obchází,
máš jen řadu nesnází,
vůbec nic se nedaří
a všechno z rukou padá,
a ze všech stran to vypadá,
že chystá se tu zrada.

Peníze ti dochází a telefon tě zradí
a jak se z toho dostat ven ti nikdo neporadí.

Kamarád ti nepůjčí a manželka ti nedá,
ve sportce čísla nevyšla, ta situace teda,
ti na náladě nepřidá a můžeš se i zlobit
a vůbec nevíš čím se dá ten příval smůly zlomit.

V práci hrozí výpověď a dobrá rada kde je teď,
když na patách máš smůlu, to není cesta vzhůru.


Tak seber druhý dech
a sílu přežít tíhu dní,
vždyť po noci vždy přijde den,
zase se rozední.

Když nebaví tě život,
když nebaví tě svět,
snad je to jenom deprese,
však víc už člověk nesnese.
Není ti nijak vesele
A nebaví tě přátelé
a život asi nemá smysl,
a všechno je jenom nesmysl.

Podíváš se za sebe a nic tam nevidíš,
Podíváš se před sebe a je to stejný kříž.
Vidíš, že nemáš minulost, co za něco by stála
a nemáš ani budoucnost, jaká by se ti zdála.
Nevíš, co počít se životem, aby byl jinačí,
když k sousedům se dívat plotem dávno nestačí.


Tak seber druhý dech
a sílu přežít tíhu dní,
vždyť po noci vždy přijde den,
zase se rozední.
Autor Nona, 29.04.2021
Přečteno 193x
Tipy 11
Poslední tipující: Fialový metal, Emily Říhová, mkinka, Veršotepec, Marten, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je třeba mít naději...

01.05.2021 08:49:08 | Veršotepec

Je to asi patnáct let stará depka, dnes už je mi jinak,
ale vůbec to nebylo o mě. Díky

03.05.2021 21:13:56 | Nona

...jo ten americkej sen...je sviňa...;-)

30.04.2021 14:33:13 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí