Stereotyp láska

Stereotyp láska

Anotace: Jedna z covidových let

Přijdu domů a není uvařeno, nejsem překvapen.

Házím kabát na židli s věcmi, které už neviděly světlo dlouhou dobu.
Přeskočím opěradlo gauče, nohy na stůl a zapínám telku.

 

Dneska hrajem a místo fotbalu,
nabízí program nějakou reklamu.
Prý jestli mám odvahu, říká ta slečna.

Že z dásní tekoucí krev je zlo,
ať vyzkouším jejich kartáček.
Bílá by se linula pak,
ze všech lidských klapaček.

 

Vcházíš do bytu a není uvařeno, nejsi překvapena.
Házíš bundu a zimní šál na židli s věcmi, které už neviděly světlo dlouhou dobu.
Zadíváš se na mě a chceš něco říct,
pak ale rty se zastaví sic -
úsměv a polibek posíláš,
toho všeho kolem si vůbec nevšímáš.

 

Ta slečna stále se snaží
přesvědčit lidi jako já,
že ústní hygiena,
by měla býti vycvičena.

 

Díváš se z okna do oken jiných,
a přitom chtěla bys alespoň na chvíli,
opustit domov a v srdci mít domov.

 

Chtělas chlapa a dvě malé děti,
teď tu máš chlapa, židli s věcmi, postel a smetí.
Pípnula trouba mikrovlnná a já se usmál.
Sypeš sladký popcorn do mísy a skáčeš přes opěradlo,
jak krásná jsi, když sypeš popcorn do mísy a skáčeš ke mně.

Polibek dvou na přivítání,
jako večerní Slunce zapadání.
Zase ses usmála a hlídáš si mísu sladkého pokladu.
Abych se přiznal, moc vzdoru ti nekladu,
vím, jak moc ráda máš navrch.

Začíná fotbal.
Hrajeme s Barcelonou a já mám strach.
Ty připadáš si však, jako bychom byli v Neapoli a zkoumali krásy antického města.

 

Dvě misky jedněch vah,
na jedné sladký popcorn
na druhé láska k tomu druhému.

 

Zahřmělo se a vypadl proud,
k sakru, mám to ale kliku,
že někdy píšu lyriku,
dneska spolu budem plout,
třeba do Neapole
a já splním po té době,
jeden z Tvých snů,
o velké rodině.

 

A přec jsme spolu šťastní.

Autor Loc06, 12.06.2021
Přečteno 234x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Jackyl, Psavec, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak teď už jen najmout uklizečku. :o)
Perfektně svěže pohodová báseň. Tak jako od Petera Nagye "len z nohami na stole...."

12.06.2021 23:49:59 | Jackyl

Když se poštěstí, budou dvojčata a ruce budou mít snad zdravé, takže uklízečky netřeba Stejně to asi nebude kdoví jak velkej bejvák na to, aby byla zapotřebí další, ale tentokrát placená, síla.

13.06.2021 00:09:11 | Loc06

:o))
tak to přeji kluky. Moje máma říkávala, že pokud chceš pomoc v domácnosti (navařit, uklidit...) tak jedině kluky. Mámy se mají poslouchat,tak mám taky dva.:o)

13.06.2021 00:33:45 | Jackyl

Tak to dodatečně gratuluji k životnímu úspěchu! A ano, ano, svatá pravda, matky by se měly poslouchat, o tom netřeba diskutovat xD

13.06.2021 00:50:37 | Loc06

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí