Nie ste len vojaci

Nie ste len vojaci

Anotace: Keď súmrak pohladí...

 

Nie ste, nie ste len vojaci

v zákopoch a bezpečí

z druhej strany hlavne

nie ste len vojaci,

muži, chlapci

nie ste len nejakí

tí ktorí chápu kúzlu

príchodu rána

nie ste len vojaci

ste hrdinovia

ktorí možno túžia

zvolať si:

"Nie sme len vojaci,

sme ľudia- milujúci

a žijúci..."

 

Keď súmrak pohladí

ranné zore, ktoré

vtlačí do očí

to čo držať radšej

v zajatí

i keď slúžiť chcete

slobode-

pre slobodu žiť,

nie bojovať

na slobodu pozerať

veriť a milovať

to čo z nás viera robí,

to čo tvorí

každý jeden z nás

štetcom na plátne

vo svojej mysli-

nie ste len vojaci,

ste tvorcami

 

Ste synovia, ste dcéry

nie je nič zlé keď sa človek bojí,

keď v tej tme vlk zuby cerí

nesmrteľný je ten,

kto svojmu snu verí

 

Mier nie je ilúzia

príde hneď

ako si dovolíme

zahodiť zbrane

vo svojom vnútri

lebo naše činy

zostanú navždy

mier sa netvorí

na bojových poliach,

mier sa zrodí

vo vnútri- v nás...

Autor Dávid, 12.07.2021
Přečteno 222x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, šerý, Frr, Krahujec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí